Material

Ekologiska material odlas helt utan bekämpningsmedel och konstgödsel. Odlingen skonar miljön och leder till att människorna i produktionsledet får en bättre arbetsmiljö och hälsa, samtidigt som konsumenten får en produkt som är fri från allergiframkallande kemikalier.

Silke
Silke är kokongtrådar som silkesfjärilens larver spinner in sig i när de förpuppas. Ekologiskt silke odlas i mullbärsträd utan besprutningar. Silkets har god temperaturregleringsförmåga och svalkar när det är varmt och värmer när det är kallt. Silket andas som en andra hud och vårdar känslig eller irriterad hud och upptar fukt utan att kännas våt.

Bambu
Bambu är ett nytt och miljövänligt material som odlas helt organiskt, utan bekämpningsmedel. Det är mjukt, följsamt och väldigt skönt mot kroppen samtidigt som det helt naturligt har antibakteriella egenskaper. Materialet har en mycket god absorpstionsförmåga, 3-4 gånger bättre än bomull och torkar mycket snabbt. Bambu låter huden andas, den känns behagligt sval när det är varmt och värmer bra vid kallt väder.

Ull
Ekologisk ull innebär att fåren föds upp utan konstgödsel och att ullen inte besprutas med insektsmedel. Ullen är och känns mjuk, smidig och behaglig, andas och sköter om kroppens värmereglering, upptar fukt utan att kännas våt och värmer även i fuktigt tillstånd.

Bomull
Vid odling av ekologisk bomull använder man inga bekämpningsmedel eller stressande gödningsmedel utan bomullen har fått växa naturligt i sin egen takt. Detta göra att slutprodukten blir av högre kvalitet, får längre fibrer och ökad livslängd.

Tvättråd
Vi rekommenderar att du så ofta du kan tvättar med ett tvättmedel som är skonsamt för miljön och din hud. Tvätta ull/silke för hand, alternativt i tvättmaskin med varsamt ullprogram eller program för handtvätt. Bomull tvättas på låg temperatur men högre beroende av hur smutsigt plagget är och Bambu upp till 40 grader.